Ajánlott, 2021

Szerkesztő Választása

A Facebook valóban kétségbeesetten dolgozik a Messenger-történetek munkájában

Amióta a Facebook (és az alkalmazáscsomagja) elkezdett lemorzsolódni a termékről, a vállalat egy vagy több módon folyamatosan hozzáad egy történetet az alkalmazásaihoz. Van Facebook-történet, vannak Instagram-történetek, és a Facebook Messenger-ben is vannak történetek (amelyek egyébként eltérnek a Facebook Stories-tól).

Míg az Instagram-történetek hatalmas sikert arattak, és a Facebook történetek idővel is húzódtak, egyáltalán nem láttam olyan embereket, akik a Messenger „My Day” funkcióját használják… mint egyáltalán.

Facebook a Messenger Stories-t kívánja dolgozni… Kétségbeesetten

A Facebook Messenger új módjának megváltoztatása azonban úgy érzi, mintha a szociális média óriási kétségbeesetten jönne, hogy történeteket dolgozzon ki a Messenger-en is, még akkor is, ha azt jelenti, hogy az embereket a „Saját napom” című képeikbe teszik.

Mielőtt elmondanám, mi változott a Messenger-en, vessünk egy pillantást arra, ahogyan a Messenger korábban dolgozott.

Messenger-történetek: hogyan dolgoztak

A Facebook megkönnyítette a felhasználók számára, hogy fotókat és videókat vegyenek meg a Messenger-en való megosztáshoz, vagy postázzanak a Messenger-történeteikbe, így ha egy képre kattint a Messenger beépített kamerájával, akkor lehetősége van arra, hogy hozzáadja a következőt: A nap az „anotáció, a matricák és a scribbling lehetőségek sokaságán kívül” megjelent.

Ezután érintse meg a nyílgombot, hogy kiválassza azokat az embereket, akikkel meg szeretné osztani a fotót vagy videót, és ez az volt.

Messenger történetek: hogyan működnek most

Most azonban, ha nem érintse meg azt a lehetőséget, hogy hozzáadja a fotót az Ön napjához, és úgy dönt, hogy továbblép és privát üzenetekben megosztja őket egy Facebook-ismerőssel vagy kapcsolattartóval, a Messenger ellenőrzi a „Saját nap” melletti négyzetet alapértelmezés szerint - valamit, amit egy csomó felhasználó nem néz ki, amikor kiválasztja azokat a kapcsolatokat, amelyekkel a médiát megosztják; vagy legalábbis valószínűleg a Facebook reméli.

Szóval, mi a probléma itt, tényleg?

Biztos vagyok benne, hogy legalább néhányan kíváncsi, hogy miért olyan probléma, hogy a Messenger alapértelmezés szerint most választja meg a megosztást a „My Day” -ra. Végtére is, nem olyan, mintha nem lehet törölni az opciót, és nem oszthatja meg a fotót vagy videót a Messenger-történetekhez, ugye? Nos, igaz, de még mindig baj van.

Először is, ha a felhasználó úgy dönt, hogy megosztja üzeneteit, fényképeit és videóit, akkor a felhasználónak a választásnak kell lennie. átkapcsolt attól, hogy opt-in szolgáltatásról legyen szó . Senki sem szereti az opt-out funkciókat a magánélet védelméről.

Másodszor, és talán valami tisztességes számú ember fog áldozni, az a tény, hogy hozzászoktak ahhoz, hogy egyszerűen kiválasszák azokat a kapcsolatokat, amelyekkel meg szeretnék osztani a képeiket és videóikat, és eljuttatni őket. A legtöbb ember valószínűleg ellenőrzi, hogy kiválasztotta-e a megfelelő kapcsolatot, de egyesek nem, és a képek és videók megosztása nemcsak az általuk választott névjegyekkel, hanem a teljes kapcsolattartóval is A Messenger „My Day” funkciója.

Mit tudsz csinálni?

Tehát mit tehetsz, tényleg? Ez nem olyan, mintha csak el lehetne jönni a Messenger-ről. Lehetséges, hogy a legtöbb kapcsolata a Messenger használatával kommunikál. Ha nem, akkor a Messengerből való leszállás biztosan az egyik lehetőség az Ön számára ... szélsőséges lehetőség, igen, de mégis lehetőség.

Több, kevésbé agresszív opcióban a következő két dolgot teheti:

  • Törölje a "Saját napom" melletti jelölőnégyzet jelölését minden alkalommal, amikor képet vagy videót vesz fel. Ez azonban minden esetben túlságosan nehézkes lehet, különösen, ha sokat használ.
  • Nyissa meg a Messenger szálát azzal a partnerrel, akivel elküldi a képet, és használja a kamerát az üzenetszálból a kép elkészítéséhez. Így a fénykép nem kap megosztást a „My Day” -dal. Ez a probléma ismétlődik, ha ugyanazt a fényképet szeretné megosztani egy csomó emberrel.

Ha egy bolond, egyszeri módszert szeretne, kövesse az alábbi lépéseket:

  • Érintse meg a „My Day” melletti Beállítások cogot, és érintse meg az „Egyéni” gombot .

  • Látni fogja a Facebook kapcsolatok listáját. Ne válasszon közülük, és érintse meg a Vissza gombot. A Facebook figyelmeztetést fog kapni arról, hogy „ Senki sem fogja látni a napodat. - Érintse meg az OK gombot, és ez az.

Most engedheti meg, hogy a Messenger megoszthassa ezeket a képeket és videókat a „My Day” -ra, mert senki sem férhet hozzá a Messenger Stories-jéhez.

Top