Ajánlott, 2022

Szerkesztő Választása

Törölje a Google által gyűjtött személyes tevékenységekre vonatkozó információkat

A Google, mint cég, az internet minden sarkában elég kéz. Míg a keresőmotorjuk a legismertebb, de olyan szolgáltatások is vannak, mint a YouTube, a Gmail, a Google Drive, a Google Assistant és a Google Plus.

A Google értékes szolgáltatást nyújt, de az elsődleges módja annak, hogy pénzt nyerjen a reklám és az információk gyűjtése révén. A vállalkozások felismerték a vállalat által kínált hatalmas befolyást, és a YouTube-on, valamint a weboldalakon és a kereséseken megjelenő hirdetések meglehetősen jövedelmezőnek bizonyultak.

Ha Ön a Google-termékek felhasználója, akkor valószínű, hogy a vállalatnak megfelelő mennyiségű információja van az internetes tevékenységeiről - adatai, amelyeket hirdetéseik hatékonyságának növelésére használnak.

A jó hír azonban az, hogy a Google lehetővé teszi, hogy kiválassza azokat az adatokat, amelyekkel összegyűjthetnek és akár személyes adatokat is törölhetnek.

A folyamat meglehetősen egyszerű, és rengeteg lehetősége van a Google nyomon követésére, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. Olvassa el az alábbiakban, hogy megtudja, hogyan törölheti a Google által gyűjtött személyes adatokat.

Először lépjen a myactivity.google.com oldalra, hogy elérje a személyes adatokat tartalmazó műszerfalat. Amikor először érkezik meg, a Google egy rövid bemutatót mutat be, amely elmagyarázza, hogyan követik tevékenységüket, és néhány alapvető információt az elérhető ellenőrzésekről.

Innen többféle lehetősége van az adatok törlésének kezelésére.

Személyes adatok törlése ma

1. lépés : Alapértelmezés szerint a főoldal időrendi sorrendben mutatja be az internetes tevékenységét - időről időre eltörte mindegyiket, és elég jó értelemben adhatja meg az idővel meglátogatott oldalakat.

2. lépés: A „ Today ” szakasz jobb felső részén kattintson a három függőleges pontra a menü kibontásához. Ez lehetőséget ad arra, hogy megtekinthesse tevékenységének részleteit, valamint teljes egészében törölheti a böngészési szokásait.

Egy adott oldal törlése

1. lépés. Ha egy adott oldalt szeretne törölni a történetéből, keresse meg a tevékenységében, és kattintson a " Részletek " gombra a további információk megtekintéséhez.

2. lépés: A főmenü oldalához hasonlóan, kattintson a három pontra, és válassza a „ Törlés ” lehetőséget.

Személyes adatok törlése kategória szerint

1. lépés: Ha teljesen törölni szeretné a személyes adatokat, kattintson a " Törlés " gombra a főoldal bal oldalán.

2. lépés: A következő oldal lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy adott dátumtartományt az információk törléséhez. A Törlés gombra kattintva törölheti az adott időszakban gyűjtött személyes adatait.

3. lépés: Lehetősége van arra is, hogy törölje az adatokat bizonyos Google-szolgáltatásokból. Használja az oldal legördülő listáját, hogy kiválassza a törölni kívánt szolgáltatásokat, majd kövesse a 2. lépést.

A Google Tracking kezelése

A Google meglévő információinak törlésén túlmenően kezelheti a személyes adatok jövőbeli kezelését is.

1. lépés : Az oldal bal oldalán lévő menüben kattintson a „ Activity Controls ” elemre.

2. lépés. A következő oldal egy kicsit megmagyarázza nyomonkövetési folyamatát, és lehetősége van az adatgyűjtés minden kategóriában történő kezelésére. Csak kattintson a csúszkára, hogy be- vagy kikapcsolja a kívánt beállításokat.

Nehéz lehet a lábnyom csökkentése az internet böngészése során. A Google azonban biztosítja, hogy jobban megőrizze magánéletét.

Miközben nem hirdetik a segédprogramot, az Activity Tool egy nagyszerű módja annak, hogy biztosítsa, hogy tisztában van azzal, ahogyan a vállalat kezeli személyes adatait. Élvez!

Top